onsdag 23 mars 2011

Hund till salu! Billigt! Endast idag!

Just ikväll är jag böjd att hålla med dom som säger att Cockerspaniel inte är så smarta. Tog ut hundarna på promenad efter jobbet. Gick till en äng där jag brukar släppa dom, och gjorde det idag också. Plötsligt drar Victor iväg som en avlöning. Far upp i skogen och skäller som en tok. Hörde honom längre och längre bort. Jag kallade på honom och väntade en lång stund. Nix, ingen Victor. Tog Anton och gömde mej bakom en mur, för att Victor skulle få leta efter oss när han kom  tillbaka. Problemet var bara att han inte kom tillbaka. Så jag fick ta Anton och gå genom skogen och kalla på F-n skapet utan resultat. Hörde honom då och då långt borta. Man blir ju både förbannad och orolig. Ser framför mej att han jagar älg eller vildsvin, noshörning, vattenbuffel. Eller, Ve o fasa övekörd på vägen. Till sist blev han tyst, men kom fortfarande inte. Jag fick snällt lunka hem med Anton, som liksom alltid skuttade runt mej.
Fick sen gå hela rundan igen och kalla på Victor. När jag kom upp i skogen igen och ropade på honom reagerade han äntligen. Kom ylandes springande emot mej.  Halva jag kände för att ta hund F-n och dra honom i ett träd, halva jag ville kasta mej på marken och krama om "den lille vovven som matte varit så orolig för". Gjorde dock inget av det. Satte bara på honom kopplet, sa ingenting, nonchalerade honom bara och gick hem.
Vad hade ni andra gjort? Man vill ju inte berömma honom, han hade ju faktisk gjort något otillåtet. Och skälla kan man ju inte göra om man vill att han ska komma en annan gång. Svårt läge tycker jag.

Detta är en del av allt skräp som knäppskallen hade i pälsen efter sin lilla turné. 

Hmm, pinsam historia det här..

Lägger mej här o skäms en stund, kanske hon glömmer all då. 
Ja, gör det du, Jag ligger här och smaskar på min tuggis så länge. Det har jag förtjänat.

 Matte har förlåtit Victor nu. Vi har pussats också.:)

9 kommentarer:

 1. När Caspian drog för mig ungeför i samma ålder hm släktdrag? Så gjorde jag som du.Förutom att när han kom emot mig började jag springa från honom När han väl var i kapp så kopplade jag och utan ett ord gick. Försent för att skälla samtidigt vill man ju man ju inte breömma.

  SvaraRadera
 2. "Slipper" ju problemet eftersom vi har alldeles för mycket vägar och andra hundar och så här för att jag ska våga släppa A...
  Hoppas annars jag varit klok nog att göra som Carina:)
  Undrar förresten om den där ryggen verkligen skäms...? Ser lite ut som "DUMMA MATTE!!! Tänker inte tala med dig!"
  PUSS till grabbarna!

  SvaraRadera
 3. Tycker du gjorde helt rätt - vilket jag beundrar dig för! Jag hade nog inte kunnat vara tyst, tyvärr. Det är något jag måste lära mig.

  SvaraRadera
 4. Välkommen till verkligheten!
  Jag belönar massor !Han kom ju. En riktigt bra belöning så minns han hur bra det är hos matte, kommer villigare. (Inki Sjöstens metod) Ska vid något tillfälle berätta henne historia om hennes hund som jagade rådjur.

  SvaraRadera
 5. Jag köper honom!!! Vill ju ha en karl nu!!! Fast kanske du tycker det är jobbigt med både honom och Anton? Tror nämligen Anton skulle ha det fantastiskt i prinsesseland!!! Husse säger att du vill ha dina voffsar själv, men vad vet väl han liksom??? Frejakramar!!!

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för senast, det var jättetrevligt! Men visst är han smart, Victor, fanns säkert en smart plan bakom det hela ;-)

  SvaraRadera
 7. Tror jag hade gjort som Kylle gett honom en hel näve godis som belöning ...men det är möjligt att jag hade kört den hårt ner i halsen samtidig....fniss...verkligen inte lätt läge. Men Freijsan hälsar att hon är stolt över sin bror...hon har varit lite orolig för honom...tyckt han varit för snäll och foglig...fnisss...

  SvaraRadera
 8. Jag hade vrålat braaaa med min allra gladaste röst och sprungit ifrån hunden och lekt och pratat så där irriterande pipigt :) För min hund kom tillbaka. Helt hade jag nog velat binda fast den i skogen och hämta den dagen efter så den hade saknat mig riktig ;)

  SvaraRadera
 9. Tycker inte du ska ha någon hund. Man slänger inte in hundar i träd om dom Sticker ? Du har för många hundar om du inte kan hantera flera samtidigt. From 1 Mars är det förbjudet att ha hund lös i skog och mark. Djuren väntar ungar. Ta hänsyn till de vilda djuren. Klarar du inte av situationen då din hund drar. Tycker du ska sälja dom.

  SvaraRadera