Anton


Anton

kom till oss som nio veckors valp. En riktig liten buse som tyvärr också är en ganska osäker och lite blyg kille. Han hälsar gärna på folk på hundars vis, dvs. går fram och nosar, sen är det bra med det. Om personen i fråga då sträcker ner handen för att klappa honom så går han undan.
Vi har tränat mycket att mingla med så många människor och hundar som möjligt, så något bättre har det blivit. Annars älskar han ju "sin" flock av människor, och kanske framförallt matte som ju serverar maten och går alla långa promenader.


Lydnadskurser
Jag, dvs Susann har gått valpkurs, unghund och fortsättning lydnad med Anton.


Viltspår

Vi har också gått en kurs i viltspår i höst 2009 och det har varit jätte roligt. Anton är mycket duktig på att spåra, det är helt klart hans grej.
Anton gjorde sitt anlagsprov 2009-10-23 i Vedema.
Domare var Kim Norlin, Skåne Blekinge Taxklubb.
Resultat: Spårningsförmåga 5p(av6) utmärkt.
Arbetstempo 5p(av6) lämpligt.
Summa: 35p.
Tid: 29 minuter.
Allmänt omdömme:
En kille som vet o kan men som också hinner med flera turer ut i naturen för att se sej om och det tar tid, men hittar tillbaka varje gång med stor säkerhet. Nästan lite nonchalant. Duktig förare. 


Första provet i öppenklass 2010-04-24.
Rörligt prov Vedema.
Domare Kim Norlin, Skåne Blekinge Taxklubb.
Resultat: 1:a pris.
Spårningsförmåga 5p
Arbetstempo 6p
Summa: 37p.
Tid: 23 minuter.
Allmänt omdöme:
En kille som gör ett bra arbete i ett bitvis blåsigt spår. Han tvekar något inför att hoppa över en större bäck, men fattar mod och tar sej över via stenar. Bra gjort.
Mycket väl förd.

Andra provet i öppenklass 2010-05-30.
Rörligt prov Vedema
Domare Eva Bermsjö. Skåne Blekinge Taxklubb.
Resultat: 1:a pris.
Spårningsförmåga 5p.
Arbetstempo: 6p.
Summa:37p.
Tid: 28 minuter.
Allmänt omdöme: Hunden spårar utmärkt i ett lämpligt tempo och klarar självständigt ut sitt arbete. Välförd av en matte som helt litar på sin lilla hund.

Tredje provet i öppenklass 2010-06-05.
Ordinarie prov Häglinge.
Domare Leif Karlsson Skåne Blekinge Taxklubb.
Resultat: 1:a pris.
Spårningsförmåga: 5p.
Arbetstempo: 6p.
Summa: 37p.
Tid: 31 minuter.
Allmänt omdöme: Sträcka 2 mindre tappt som klaras (viltstörning).


Rallylydnad
Under hösten 2009 har vi också gått en nybörjar kurs i Rallylydnad för Söderåsens BK. Mycket roligt och något jag varmt rekomenderar
Efter genomförd kurs hade vi en liten tävling där man börjar på 100 poäng och får avdrag för de fel man gör. För att få gå vidare till fortsättningskurs var man tvungen att ha minst 70 poäng.
Vi lyckades dra ihop 84p. Jippie!! Har anmält vårt intresse så får vi se när vi får plats i någon grupp. Vill ju gärna gå ihop med Carina o Caspian som vi hade följe med sist och som också fick ihop tillräkliga poäng för en fortsättning. Grattis till er!

Titta gärna in på http://www.rally-lydnad.se/