lördag 8 december 2012

Hjälp!!!

Ja, vi behöver er hjälp. Stackars lilla Tyra fryser så om tassarna nu när det är så kallt.

Ja. För jag är lite mera av en sommarhund jag, förstår ni.

Ja faktiskt inte bara fryser utan hon får kramp i sina små tassar så att hon inte kan gå. Någon gång har hon tom. ramlat omkull, lilla stackaren.
Det hade kanske inte varit något problem (man kan ju aktiver sin hund inomhus) om det inte varit så att hon faktiskt inte hinner "gå på toa" innan hon får ont i fossingarna.  Resultatet av det, ja det kan ni säkert själva räkna ut.

Och det är nu er hjälp kommer in.
Har ni något tips på vad man kan göra för att hon inte ska få kramp?
Kan tillägga att trots att Tyra är en liten plutta så är hon absolut ingen accosearvovve och är inte så himla förtjust i kläder.

Grabbarna här är ju däremot överförtjusta i snön. Ser ut som riktiga snögubbar när dom ska in. Och idag är det ett riktigt kalasväder med härligt frostig torr snö och solsken. Faktiskt lite av ett favoritväder även för mej.

Ha en skön helg alla.

5 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt på att hålla kroppen varm - även om hon inte tycker om kläder. Sedan finns det väl hundskor också, tror jag.

  SvaraRadera
 2. Har ingen aning men kanske ett tjockt lager tassalva?Stackars Tyra!

  SvaraRadera
 3. Vi på North Bend8 december 2012 20:42

  PawProtect (tassvax för hundar), smörjes på tassarna 5-10 min. innan promenaden. Värt att prova. Håller med Katarina, viktigt hålla kroppen varm.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen. Tassvax skall inhandlas. Och givetvis har Tyra täcke på sej när hon är ute. Men hon gillar det inte något vidare.

  SvaraRadera
 5. Har funderat en del sedan jag läste och inte kunde bidra alls. Men så ser jag på Jesper att han verkar trivas bättre med kådsalvan på tassarna. Köpt av Sigge svamphunds matte. (Hon kokar själv, helt ekologisk o underbar även för mina "tassar")
  SV
  Fel fel fel!!!
  Han är inte "ganska" charmig - han är totalcharmig! :D Men faktum är att han ser helt knäpp ut när han ligger så där...

  SvaraRadera