måndag 18 april 2011

Bättre sent än aldrig.

Eller hur? Har svårt att komma till datorn med halvvuxna grabbar i huset. När dom äntligen avslutat det dom håller på med är ju en annan halvsovandes.  Men nu ska jag berätta hur det går på Anton och Victors kurser. Victor har ju börjat viltspåra och vi har spårat två gånger. Första spåret var ca 75m med två vinklar som han klarade utan större problem. Fick påminna honom lite i andra vinkeln om vad vi sysslade med för där hittade han lite andra dofter. Klöven markerar han men är i övrigt inte så intresserad av den. Andra spåret var 300m, fyra vinklar och mest lövskog. Lätt som en plätt! sa Victor och snodde iväg så matte knappt hann med (mycket uppförsbackar). Även här markerade han klöven men vill inte bära den. Så min lille Vickevire han kan han också. Har ju lite att bevisa med en mamma Tindra som förebild, vilket också kursledarna påpekade;)

Här är vi ute på vårt första spår.

Anton har också gått två gånger på sin agility. Första gången var han lite nervös och orolig. Har ju lite svårt att koppla av i nya miljöer och är rädd för ljud som hörs långt ifrån tex hundar som skäller som han inte kan se. Min tanke var därför att jag skulle åka in med honom till klubben några gånger i veckan som gick, för att han bara skulle vara i miljön och vänja sej. Tiden räckte som vanligt inte till, hann bara köra dit en kväll, men bättre än inget. I kväll har vi haft vårt andra kurstillfälle och han var mycket tuffare. Brydde sej inte alls om något annat än det han skulle göra vilket var cirkelträning och slalom och träna på starter. Agility är en hel vetenskap. Hade inte en aning om att det var så komplicerat. Men det är jättekul och jag tror det passar Anton perfekt.

Detta är skojjigt, matte!

Idag har jag börjat trimma Victor. GAAHHH!!! Tur att man har uppfödaren nära och telefonnummret till Trimmaren. Kommer förmodligen att plåga er i morgon också. Ber om ursäkt redan nu:)

4 kommentarer:

 1. Bara kul att bli plågad av dig=) Vad kul att Anton kopllade av mer i går tror också han är en agillitykille.Att inte gilla klöven ett sant coolacox fenomen men vem vill ha en äcklig klöv när det är så kul med att bara följa spår? Men Lowa tuggade faktiskt lite igår på sin så hopp finnes även för Coxsisara. KRam

  SvaraRadera
 2. Vilka duktiga killar!
  Och matte grejar säkert trimningen:)
  SV Assar hälsar till Victor och är superglad det finns fler som inte får av kopplet! Och spårlina har han också, när han går ensam med matte.

  SvaraRadera
 3. Va kul ni har det. Vet hur det är att få data tid. Inte så lätt alltid.
  Glad Påsk på er!

  Vov vov Ricco & Alfons, Towe

  SvaraRadera
 4. Väntar med spänning på att få se före och efter bilder på söt viktor :)

  SvaraRadera